PVV+Groningen+tegen+windmolenplan+Rijk
© Nieuwe Oogst

PVV Groningen tegen windmolenplan Rijk

De PVV Groningen heeft met ongenoegen kennisgenomen van het plan van het Rijk om in Groningen 2000 megawatt aan windenergie op te wekken. Dit zou beteken dat er 1000 windmolens van 2 megawatt komen of 300 grote windmolens van 6 megawatt.

Volgens de PVV Groningen heeft de Groningse burger al jaren een duidelijk signaal afgegeven tegen windenergie. Net als bij CO2-opslag is er geen draagvlak onder de Groningse burger.

Nadelen

De nadelen van windenergie zijn volgens de PVV algemeen bekend: geluidsoverlast, slagschaduw, daling van de woningprijzen in de directe omgeving, trilling en een mogelijk schadelijk laagfrequent geluid. Daar komt bij dat ze, volgens de PVV, niet rendabel zijn.

Het Rijk en de Gedeputeerde Staten lijken te zeggen: 'Er gaat niets boven Groningen, behalve windmolens, windmolens en nog eens windmolens.' De PVV vindt het belangrijk om een duidelijk signaal af te geven aan het kabinet. 'Geen windmolens in het rustieke Groningen landschap.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer