Manifestatie tegen megastallen op de Dam

Onder het motto 'We zijn het mega zat' is er zaterdag 17 maart in Amsterdam een manifestatie tegen megastallen, de bio-industrie en de afbraak van natuur en milieu.

De manifestatie is een initiatief van de Amsterdammers Estera Waas en Christel de Haas. Zij zijn geïnspireerd door een soortgelijke actie in Berlijn. Daar kwamen op 21 januari 23.000 mensen op af.

Inzet van de bijeenkomst is een totaal verbod op megastallen in Nederland. Ook de 50 bedrijven met legbatterijen moeten volgens de initiatiefnemers dicht. Een andere eis is dat de nieuwe natuurwet van staatssecretaris Henk Bleker van EL&I op de schop moet.

Protestmars

De manifestatie is van 12 tot 15 uur op de Dam in Amsterdam en begint met sprekers als Partij voor de Dieren-Kamerlid Esther Ouwehand van en PvdA-Kamerlid Tjeerd van Dekken. Daarna volgt een protestmars door het centrum.

Verschillende organisaties ondersteunen de manifestatie, waaronder Greenpeace, Vegatariërsbond en Burgerinitiatief megastallen-néé. Ook verschillende politieke partijen staan achter de protestbijeenkomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer