GS Groningen: medewerking natuurakkoord

Gedeputeerde Staten (GS) Groningen blijven tegen het natuurakkoord, maar verlenen wel hun medewerking aan de uitvoering. 'De afspraken in het akkoord grijpen diep in het natuurbeleid. Naar onze mening is dit echter het meest haalbare', zegt gedeputeerde Wiebe van der Ploeg.

Gedeputeerde Staten willen snel starten met de uitvoering van het nieuwe natuurakkoord. 'Wij hebben geen reden om ons standpunt te herzien', geeft Van der Ploeg aan.

Sinds de eerste plannen van het rijk om de verantwoordelijkheid voor natuur aan de provincies te geven, zijn veel projecten stilgevallen. De provincie herstart direct een aantal projecten voor inrichting van nieuwe natuur.

Vitaliteit platteland

Van der Ploeg: 'De ontwikkelingen in het landelijk gebied liggen al te lang stil. Dat is niet goed voor de natuur en vitaliteit van het platteland'.

Provinciale Staten waren vorig jaar tegen het natuurakkoord. Het punt staat op 7 maart op de agenda. Dat zij dan gaan stemmen is volgens gedeputeerde Van der Ploeg een theoretische optie. 'Ik hoop dat ze dat niet gaan doen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer