Brabant+alsnog+achter+natuurakkoord
© Noord-Brabant

Brabant alsnog achter natuurakkoord

Provinciale Staten van Noord-Brabant stemmen vandaag alsnog in met de uitvoering van het natuurakkoord met EL&I-staatssecretaris Henk Bleker. Coalitiepartij SP die in december nog verdeeld was, stemt vanavond unaniem voor.

SP-fractievoorzitter Nico Heijmans kondigde dat aan na het laatste fractieberaad. Met de 2 overige coalitiepartijen VVD en CDA ontstaat zo een meerderheid.

Heijmans legde uit dat het te riskant is om nee te zeggen. Aanpassingen in het natuurakkoord zijn een verbetering en er zit geen rek meer in, beargumenteerde hij. Brabant kan verder met het afmaken van de Ecologische Hoofdstructuur, meldt de Brabantse SP.

Crisis

Binnen de SP in Brabant ontstond crisis nadat in december de helft van de fractie nog tegen het natuurakkoord stemde en er geen meerderheid in Provinciale Staten was. Twee fractieleden van de SP verlieten de Brabantse Staten. Die worden vanavond vervangen.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  7° / -3°
  10 %
Meer weer