GLB zorgt 50 jaar voor voedsel

In Brussel is vandaag het startsein gegeven voor de viering van 50 jaar Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Het hele komende jaar zullen festiviteiten plaatsvinden.

De Europese Commissie heeft een programma samengesteld om het jubileum te vieren van een van de meest belangrijke onderdelen van het EU-beleid. Daarbij wordt soms achterom gekeken, maar vaker vooruitgeblikt naar de toekomst.

In Brussel is vandaag in aanwezigheid van verschillende voormalige Landbouwcommissarissen benadrukt dat het GLB een hoeksteen is van de Europese integratie. Het heeft de Europese burgers een halve eeuw lang voedselzekerheid en een leefbaar platteland gegeven.

Vooruit kijken

'Maar we willen vooral vooruit kijken naar de nieuwe hervorming van het GLB', zei Landbouwcommissaris Dacian Ciolos. 'In 1962 was de voornaamste zorg van de Europeanen genoeg voedsel op hun bord te krijgen. Voedselzekerheid is nog steeds belangrijk maar daarnaast zijn er nieuwe zorgpunten zoals de klimaatverandering en het duurzaam gebruik van de natuurlijke hulpbronnen.'

In de 6 lidstaten die de EU hebben opgericht, Duitsland, Italië, Frankrijk, en de Benelux vinden speciale startvieringen plaats.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer