Kabinet mee in verplichte vergroening EU

Het kabinet kan zich vinden in het voorstel van de Europese Commissie om de gebruikers van akkerland te verplichten een deel van hun grond ecologisch te beheren. Dat blijkt uit een kabinetsreactie op de plannen voor het EU-landbouwbeleid van na 2013.

Kabinet+mee+in+verplichte+vergroening+EU
©

In de voorstellen staat dat akkerbouwers 7% van hun landbouwgrond moeten gebruiken voor ecologische doeleinden. Het percentage vindt het kabinet echter te hoog, schrijft staatssecretaris Bleker aan de Tweede Kamer. Opvallend is dat het kabinet ook aangeeft dat het goed zou zijn als gebruikers van grasland meedoen aan ecologisch beheer.

Bleker wil echter eerst meer duidelijkheid over wat de Commissie onder het voorgestelde percentage van 7% voor ecologisch beheer laat vallen en hoe ze dat percentage van plan is te berekenen.

Vergroening

Ook ondersteunt het kabinet de voorgestelde koppeling van de basispremie aan deelname aan vergroeningsmaatregelen. Daardoor ontstaat een extra stimulans voor deelname aan vergroening, schrijft Bleker.

Het kabinet wil graag dat er in de voorstellen meer ruimte komt voor andere vergroeningmaatregelen zoals duurzame stallen, agrarisch natuurbeheer en GPS.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer