RIVM maakt virus-test voor mensen

Het is 'zeer onwaarschijnlijk' dat het Schmallenberg-virus ook mensen zal treffen. Toch werkt het RIVM aan diagnostische testen voor mensen.

Staatssecretaris Henk Bleker heeft dat laten weten aan de Tweede Kamer. In een brief herhaalt de staatssecretaris dat op basis van de nu beschikbare informatie overdracht op mensen zeer onwaarschijnlijk is, maar anderzijds kan het ook niet uitgesloten worden.

Geen meldingen

Het Europees Centrum voor Ziektepreventie- en bestrijding deelt die analyse. Bleker voegt er aan toe dat er tot nu toe geen meldingen zijn gekomen van mensen die gezondheidsklachten hebben gekregen na contact met misvormde lammeren, kalveren of materiaal daarvan.

De overheid neemt echter het zekere voor het onzekere. 'Hoewel het risico voor humane gezondheid als zeer gering beschouwd wordt, zullen de diagnostische testen voor mensen door het RIVM verder ontwikkeld worden', aldus Bleker.

• Klik www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1584676&h=Schmallenberg-virushier voor het Schmallenberg-dossier

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer