Geld voor beheer buiten EHS Gelderland

Gelderland krijgt mogelijk een tijdelijke regeling voor agrarisch natuurbeheer in gebieden die buiten de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) liggen. De tijdelijke regeling is voor 2 jaar.

Naar verwachting nemen Provinciale Staten in februari 2012 een besluit. De tijdelijke regeling is een gevolg van de motie die vorige week in Provinciale Staten is aangenomen.

Het gaat hierbij om circa 275 (randen van) percelen en bijbehorende overeenkomsten met boeren met een bedrag van € 175.000.

Overbruggingsregeling

De provincie geeft subsidie aan boeren om natuurlijke graslanden te beheren. Gelderland sluit hiervoor meerjarige contracten af. Een klein deel daarvan stopt eind 2012.

Gelderland wilde deze contracten niet verlengen. EL&I-staatssecretaris Henk Bleker gaf aan zelf met een regeling te komen. De nieuwe regeling van Bleker komt echter pas na 2014.

De angst bestond dat veel van de natuurlijke graslanden in Gelderland zouden verdwijnen. Dat omdat de boeren de kosten van beheer in 2013 en 2014 zelf moeten betalen. De overbruggingsregeling moet dit voorkomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer