Brussel presenteert nieuw landbouwbeleid

In Brussel wordt vandaag het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid voor 2014-2020 gepresenteerd. Het moet groener en eerlijker.

Brussel+presenteert+nieuw+landbouwbeleid
© EU

De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie (EU), wil boeren prikkelen meer voor het milieu te doen. Naar verluidt raken Europese boeren 30% van hun subsidies kwijt, als zij hun akkers niet milieuvriendelijker gaan bebouwen.

Ook wordt de hulp zo veranderd dat grote bedrijven niet meer profiteren dan kleine landbouwers. De steun zou per bedrijf tot € 300.000 jaarlijks moeten worden beperkt.

Dacian Ciolos

De voorstellen van Europees commissaris Dacian Ciolos worden de komende tijd beoordeeld door het Europees parlement en de 27 lidstaten. LTO reageerde al negatief op de voorlopige plannen. Zij zouden slecht uitpakken voor Nederlandse boeren en tuinders, die de dupe zouden worden van de geplande herverdeling van de Europese subsidies.

Volgens Den Haag gaat er jaarlijks ruim € 1 miljard aan EU-subsidies naar Nederlandse boeren: € 800 miljoen inkomenssteun en € 200 miljoen plattelandsontwikkeling.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer