Extinction Rebellion protesteert tegen middelengebruik in Drentse bollenteelt

Actievoerders van Extinction Rebellion (XR) hebben woensdag in Drenthe tijdens de vergadering van Provinciale Staten geprotesteerd tegen het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen bij de teelt van onder meer lelies.

Extinction+Rebellion+protesteert+tegen+middelengebruik+in+Drentse+bollenteelt
© René Eijsink

Op de publieke tribune hielden de actievoerders een spandoek op met de tekst 'Bollenteelt gifvrij'. Ze zongen een lied en hielden een korte speech. De vergadering werd daarop kort geschorst.

De actie vond plaats als reactie op de Statenvergadering een week eerder, waarbij werd gesproken over de bollenteelt. Volgens Ellen Smal van XR Drenthe is daarbij een kritisch rapport over de teelt terzijde geschoven. 'Men gaat over tot de orde van de dag. Dit betekent dat de komende maanden weer duizenden liters gif over de Drentse akkers worden gespoten, terwijl de bollenteelt overbodig is.'


In de hal van het provinciehuis in Assen protesteerde XR eind mei al zingend tegen het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de bollenteelt. Zaterdag was er een protest in Assen. De actiegroep streeft naar een bollenteelt zonder het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en wil dat de provincie alleen nog biologische bollenteelt toestaat.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer