Geld voor innovatieve landbouwprojecten in noordelijke provincies

Innovatieve projecten in de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe kunnen per 1 mei aanspraak maken op een subsidie. Het betreft de regeling Samenwerken aan innovatie Europees Innovatief Partnerschap (EIP24), uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Geld+voor+innovatieve+landbouwprojecten+in+noordelijke+provincies
© Henk Bootsma

Projecten die worden ondersteund dragen bij aan het ontwikkelen van duurzame verdienmodellen binnen de landbouw, het verbeteren van de biodiversiteit of spelen in op maatschappelijke verwachtingen over voedsel en gezondheid. De regeling richt zich op samenwerkingsverbanden van minimaal twee partijen waarvan minstens één landbouwer.

Projecten van goedgekeurde aanvragen komen te horen bij het netwerk Europees Innovatie Partnerschap (EIP). Dit netwerk bestaat om binnen de Europese Unie te leren van elkaars projecten en innovatie te stimuleren binnen de landbouwsector.

'Met deze regeling kunnen nieuwe ideeën in de praktijk worden gebracht', zegt de Friese landbouwgedeputeerde Femke Wiersma. 'Het is van groot belang dat dat gebeurt. Want innovatie en samenwerking zijn essentieel voor de toekomst van onze landbouwsector.'


Voorlichting

Hoeveel geld er precies beschikbaar is, is nog niet duidelijk, maar zowel Friesland als Drenthe stellen ieder sowieso 2 miljoen euro beschikbaar voor innovatieve projecten. Op 25 april organiseren de drie provincies en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland een digitale voorlichtingsbijeenkomst over de regeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer