Genomineerden Deltaplan Veehouderij Awards bekend

De vakjury van de Deltaplan Veehouderij Awards heeft twaalf genomineerden gekozen die in aanmerking komen voor de titel Deltaplan Veehouderij Winnaar 2024. Voor vier transitiepaden zijn telkens drie initiatieven geselecteerd die op 3 juni een award in de wacht kunnen slepen.

Genomineerden+Deltaplan+Veehouderij+Awards+bekend
© Dierenbescherming

De afgelopen weken heeft de Dierenbescherming, de initiatiefnemer van de award, een oproep gedaan aan koplopers in een diergerichte en duurzame veehouderij om zich aan te melden. De vakjury heeft per transitiepad, zoals omschreven in het Deltaplan Veehouderij, drie genomineerden gekozen, twaalf in totaal. Zij maken per pad kans op de titel, een award en een bijbehorend geldbedrag van 5.000 euro, mogelijk gemaakt door het Barth-Misset Fonds.

Voor het transitiepad 'Diervriendelijke en integraal duurzame veehouderij' is biologisch varkensbedrijf Nieske's Erf genomineerd, net als KipUp, een systeem om het welzijn van legkippen beter in beeld te brengen. De derde genomineerde is KalverEnWeij, een innovatief huisvestingssysteem voor jonge kalveren.

Voor het transitiepad 'Van verspillende carnivoren naar waarderende omnivoren' is Ode aan de Os genomineerd, die gecastreerde stierkalveren uit de melkveehouderij tot waarde brengt. Ook Those Vegan Cowboys maken kans op de award in deze categorie. Zij maken kaas zonder melk. De derde genomineerde is de challenge 100 Days to Zero Food Waste waarbij bedrijven voedselverspilling tegengaan.


Verbinding productie en consumptie

Voor het transitiepad 'Vernieuwende verbindingen tussen productie en consumptie' is er een nominatie voor Krullvarken. Daar worden de vleesvarkens gehouden in een grote welzijnsvriendelijke stal.

De Groene Weg is ook genomineerd in deze categorie, vanwege het produceren van biologisch rundvlees uit Nederland. De derde kanshebber is De Fryske, die zich richt op een integraal zuivelsysteem met aandacht voor dierenwelzijn, klimaat, natuur en boer.


Zelfvoorzienend

In het kader van het transitiepad 'Kwaliteitsproductie voor een zelfvoorzienende regio' is er een nominatie voor Bio-boerderij Landleven, die streeft naar gesloten kringlopen. Ook Heerlijkheid Linde doet mee in deze categorie. Dit bedrijf heeft een vrijlevenstal en verkoopt producten rechtstreeks aan de omgeving.

Verder heeft Caring Movement hier een nominatie te pakken. Dit is de beweging achter de Caring Vets en Caring Farmers, die zich inzetten voor een extensieve veehouderij. Ze streven daarnaast naar verbetering van het dierenwelzijn en het sluiten van kringlopen.

De awards worden uitgereikt tijdens het Deltaplan Veehouderij Event op maandag 3 juni. Dit vindt plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in het Gelderse Arnhem.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer