Kosten in-ovo seksen omlaag met overname NYtor door HatchTech

Door de overname van NYtor, ontwikkelaar van op DNA-gebaseerde testen, kunnen de kosten van het in-ovo seksen van broedeieren de komende jaren omlaag worden gebracht. Dat stelt HatchTech, producent van apparatuur voor broederijen en in-ovo seksen.

Kosten+in%2Dovo+seksen+omlaag+met+overname+NYtor+door+HatchTech
© Marcel Berendsen

De afgelopen jaren heeft het in De Klomp gevestigde HatchTech Group veel kennis opgebouwd met het in-ovo seksen van broedeieren, waardoor die al tijdens het broedproces kunnen worden uitgesorteerd. Dat voorkomt onnodig doden van eendagshanen. Dit in-ovo seksen gebeurt door dochteronderneming Respeggt.

Door de overname van het Nijmeegse NYtor, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van klantspecifieke genetische testen van zowel DNA als RNA, kan het in-ovo seksen sneller en met lagere kosten gebeuren. Daarbij zal HatchTech zich vooral richten op pluimvee.

'Het doel is dat we de sekse van een broedei tegen zulke lage kosten kunnen uitvoeren dat het aantrekkelijk is voor alle typen pluimveebroederijen', zegt Tjitze Meter, oprichter en algemeen directeur van HatchTech. 'Dat kan door de kennis van HatchTech te combineren met de technische expertise van NYtor. We kunnen hiermee de verbeteringen versnellen en meer toepassingen ontwikkelen.'

'Door de samenwerking met HatchTech kunnen de testen die NYtor ontwikkelt, breder worden toegepast', aldus algemeen directeur Han Zendman. 'We blijven zelfstandig opereren en de bestaande overeenkomsten met klanten en partners blijven overeind.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer