Aardachtig pioniert met legale cannabisteelt

Aardachtig in Almere is een van de tien kwekerijen die van de overheid mee mogen doen aan de proef met een gesloten cannabisketen. 'Dit is echt wel een betere manier om het aan te pakken dan hoe we dat eerst deden', zegt eigenaar Bart Vollenberg.

'Het is een arbeidsintensieve teelt. Vooral omdat we niet alleen de planten telen, maar ze daarna ook verwerken. We hebben de tuinbouwkant en de fabriekskant', licht Vollenberg toe. Een groot deel van het werk begint dus pas na de oogst.

De grootste concurrentie komt van de zwarte markt. 'We moeten in een korte termijn van vier jaar onze investering terugverdienen. Een transitie van een bestaande markt, want er is niks nieuws in de cannabisteelt. Maar nu wordt het legaal', aldus Vollenberg.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer