Kapitaalinjectie moet internationale groei Koppert versnellen

HAL Investments gaat 140 miljoen euro investeren in Koppert. De financiering is bedoeld om de positie van het bedrijf uit Zuid-Holland in de wereldwijde markt voor biologische oplossingen voor de land- en tuinbouw te versterken en internationale expansie van het bedrijf te versnellen.

Kapitaalinjectie+moet+internationale+groei+Koppert+versnellen
© Job Hiddink

De financiering zal vooral gebruikt worden voor de uitbreiding van de productiefaciliteiten van Koppert en als werkkapitaal om wereldwijde groei te ondersteunen. HAL Investments meldt dat hiermee niet alleen de onmiddellijke groeiplannen kunnen worden gerealiseerd, maar dat de kapitaalinjectie Koppert ook strategisch positioneert voor toekomstige investeringen.

Daarnaast speelt de financiering het volgens beide partijen 'een cruciale rol bij de uitvoering van de licentie-, fusie- en overnamestrategie.’ René Koppert, CEO van Koppert: ‘Dit was de voor de hand liggende keuze in onze zoektocht naar een investeerder om onze groei te stimuleren. De samenwerking versnelt onze onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven en stimuleert de ontwikkeling van baanbrekende oplossingen voor de biologische en duurzame landbouw stimuleren.’


Koppert is gespecialiseerd in biologische plaagbestrijding, bestuiving, ziektemanagement en plantgezondheid. Het bedrijf heeft ongeveer 2.700 werknemers in dienst en had over 2022 een omzet van 417 miljoen euro. HAL Investments investeerde eerder al in Prins en Stolze, samen in GreenV.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer