Unica Fresh en Koppert vallen in de prijzen op Fruit Logistica 2024

Het courgetteconcept Zucchiolo van Unica Fresh heeft de Innovation Award gewonnen op de Fruit Logistica 2024 (foto). Koppert sleepte met het Mirical-verpakkingsconcept de Technology Award in de wacht.

Unica+Fresh+en+Koppert+vallen+in+de+prijzen+op+Fruit+Logistica+2024
© Messe Berlin

De internationale handelsbeurs Fruit Logistica vond van 7 tot 9 februari plaats in de hallen van Messe Berlin. Daar is de Innovation Award voor de achttiende keer uitgereikt door Messe Berlin en Fruitnet Media International. De Technology Award werd door de organisaties voor het eerst uitgereikt. Voor beide prijzen kwamen vijf innovaties in aanmerking.


De eerste Fruit Logistica Technology Award ging naar het Nederlandse bedrijf Koppert voor het verpakkingsconcept Mirical.
De eerste Fruit Logistica Technology Award ging naar het Nederlandse bedrijf Koppert voor het verpakkingsconcept Mirical. © Messe Berlin

Met meer dan de helft van de stemmen behaalde het courgetteconcept Zucchiolo de eerste plaats bij de Innovation Award. Zucchiolo is geen nieuw courgetteras, maar een groente die een geheel nieuwe productcategorie op de Europese markt vertegenwoordigt.

Het product van 250 gram is onderscheidend omdat het vers en rauw kan worden geconsumeerd in een salade, vergelijkbaar met komkommer, of gekookt zoals een courgette of aubergine. Daarnaast is het uniek omdat 50 procent van de verkoopinkomsten wordt gedoneerd aan goede doelen.


Verpakkingsconcept

De eerste Technology Award ging naar het Nederlandse bedrijf Koppert voor het verpakkingsconcept Mirical. De roofwants Macrolophus pygmaeus (Mirical) bestrijdt de witte vlieg, die veelvuldig in kasgroenten voorkomt. In plaats van plastic te gebruiken, levert Koppert deze roofwantsen nu in golfkartonnen strips en een kartonnen bakje, die beide direct zijn bevestigd aan de planten. Het verpakkingsconcept maakt niet alleen de roofwants effectiever, maar zorgt er ook voor dat het product volledig composteerbaar is.


De jaarlijkse uitreiking van de Innovation Awards op de Fruit Logistica beloont innovaties uit de gehele waardeketen van versproducten. In totaal werden zeventig innovaties ingediend, waaruit een panel van experts in elke categorie de vijf beste ideeën koos. Vakbezoekers op de Duitse internationale handelsbeurs stemden vervolgens op hun favoriete product. Een lijst met alle genomineerden is te vinden op fruitlogistica.com.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer