Koppert presenteert waarde biologische gewasbescherming

Bezoekers aan het Outdoor Experience Center in het Flevolandse Dronten kunnen de waarde van biologische gewasbescherming in de praktijk beoordelen. Dinsdag 30 mei opende dit proefcentrum, een samenwerking tussen Koppert en De Bruycker Agro.

Koppert+presenteert+waarde+biologische+gewasbescherming
© Job Hiddink

Op de 100 hectare van het akkerbouwbedrijf van Koen de Bruycker wordt zowel gangbaar als biologisch geteeld. De Bruycker maakt gebruik van verschillende oplossingen van Koppert Biological Systems.

Doel van het Outdoor Experience Centre, dat tot eind september is te bekijken, is bezoekers de waarde van biologische gewasbescherming in de praktijk te laten beoordelen. 'Je komt terecht op een echt bedrijf, niet in een proeftuin', benadrukt De Bruycker. 'We investeren alleen in oplossingen die waarde toevoegen. Na goede ervaringen met Kopperts producten in wortelen, passen we nu zoveel mogelijk oplossingen toe binnen de teelten die we hebben.'

De Flevolandse akkerbouwer vindt het belangrijk dat collega-telers, maar ook partners en mensen die dicht bij de politiek staan, ervaren hoe biologische gewasbescherming werkt in de praktijk. 'Zeker nu steeds meer chemische producten aan banden worden gelegd, terwijl de toelating van biologische middelen erg traag verloopt.'


Geschikt bedrijf

Agrimanager Lauren Holtslag van Koppert Nederland vindt het bedrijf van De Bruycker bij uitstek geschikt voor het presenteren van biologische gewasbescherming naar de buitenwereld. 'Het bedrijf onderscheidt zich vanwege de grote diversiteit aan gewassen en de combinatie van gangbare en biologische teelt. Daardoor kunnen we veel laten zien en uitleggen hoe onze oplossingen kunnen passen binnen bepaalde geïntegreerde gewasbeschermingssystemen', licht hij toe.

Op het bedrijf van De Bruycker wordt in wortelen, spinazie en pastinaken de trichodermaschimmel Trianum ingezet tegen bodemziekten. In suikermais worden nematoden toegepast als natuurlijke vijand van plagen zoals de bonenvlieg. In uien dragen deze nuttige insecten bij aan de bestrijding van de uienvlieg.

Verder wordt voor de tripsbestrijding in diverse gewassen een combinatie van nuttige insecten en bankerplanten gebruikt. Daarnaast is op het Outdoor Experience Centre het gebruik van biostimulanten zoals Vidi Terrum te zien. Vidi Terrum kan bijdragen aan de gezondheid en weerbaarheid van gewassen. De inzet van Natupol-hommels kan helpen bij een optimale bestuiving.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer