Tarwenotering zakt naar laagste niveau sinds juli 2021

Bij de Matif in Parijs zijn de noteringen voor maaltarwe op levering in maart en mei woensdag gezakt beneden het niveau van 210 euro per ton. Dit is de laagste prijsindicatie voor tarwe sinds juli 2021.

Tarwenotering+zakt+naar+laagste+niveau+sinds+juli+2021
© Koos van der Spek

De CBOT in Chicago noteert de tarwe iets hoger dan anderhalve maand geleden. Dat lijkt een gevolg van de mogelijke vraag naar Amerikaanse tarwe vanuit China. De Chinese overheid maakt zich zorgen over de transport via de Rode Zee en zoekt naar alternatieven voor het aanbod van tarwe uit Rusland en Oekraïne.

Meelfabrikant Koopmans schrijft de prijsdruk op de tarwemarkt toe aan de concurrentie tussen de grote exporterende landen. Franse tarwe is nu omgerekend zelfs goedkoper dan tarwe uit Rusland. Koopmans suggereert dat de huidige prijsdruk vooral het gevolg is van de naar verhouding goede tarwevoorraden wereldwijd.

De concurrentie wordt nog extra aangejaagd sinds China de grenzen heeft opengesteld voor tarwe uit Argentinië. Koopmans verwacht dat de strijd om levering van volumes voorlopig blijft doorgaan. Alleen geopolitieke ontwikkelingen en eventueel lage oogstverwachtingen in de Europese Unie vanwege de natte inzaai van wintergranen kunnen daar de komende tijd verandering in brengen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer