USDA stelt wereldwijde tarweoogst verder naar beneden bij

Het ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten (USDA) heeft de wereldwijde tarweoogst opnieuw naar beneden bijgesteld. Dit is het gevolg van productiedalingen in onder meer India, Argentinië en Brazilië. De eindvoorraad daalt niet.

USDA+stelt+wereldwijde+tarweoogst+verder+naar+beneden+bij
© Niels de Vries

In het nieuwe Wasde-rapport, dat op donderdag 9 november is gepubliceerd, houdt het Amerikaanse landbouwministerie rekening met een wereldwijde tarweoogst van 782 miljoen ton. Dat is een verlaging van 1,5 miljoen ton ten opzichte van het rapport van oktober. De neerwaartse bijstelling is een gevolg van tegenvallende opbrengsten in India, Argentinië, Kazachstan, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië.

De lagere opbrengsten in deze landen zijn voornamelijk het gevolg van tegenvallende klimaatomstandigheden. Zo komt de tarweoogst in Argentinië lager uit door late neerslag in de noordoostelijke regio's Cordoba en Sante Fe. In het Wasde-rapport wordt rekening gehouden met een opbrengst van 15 miljoen ton. Dat is 1,5 miljoen ton lager dan één maand geleden.


Meer tarwe uit Rusland

Lagere opbrengsten in bovengenoemde landen worden deels gecompenseerd door een hogere tarweproductie in Rusland. In vergelijking tot vorige maand is de opbrengst met 5 miljoen ton verhoogd, tot 90 miljoen ton. Het is het resultaat van meer geoogst areaal en hogere opbrengsten per hectare, stelt het Russische ministerie van Landbouw in de opbrengstraming.

De verwachte grotere Russische oogst is ook de reden dat de mondiale eindvoorraad met 0,6 miljoen ton stijgt. Het Amerikaanse landbouwministerie verwacht voor dit seizoen een eindvoorraad van 258,7 miljoen ton. Ook een plus in China draagt hieraan bij. Dalingen van de eindvoorraad in India, Oekraïne en Brazilië worden daardoor ruimschoots gecompenseerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer