Verdubbeling van winst voor The Greenery

Afzetcoöperatie voor groenten en fruit The Greenery realiseerde in het boekjaar 2021 een omzet van 954 miljoen euro. De nettowinst verdubbelde naar 8,8 miljoen euro.

Verdubbeling+van+winst+voor+The+Greenery
© Greenery

In een reactie op de jaarcijfers stelt The Greenery dat het is gelukt om in een competitieve markt en bij uitdagende marktomstandigheden toch goede resultaten te halen. Deze resultaten stellen de coöperatie in staat om voor het tweede jaar op rij een deel van de winst uit te keren aan de leden-telers.

De leden van The Greenery namen het besluit voor de winstuitkering vorige week tijdens de algemene ledenvergadering van de coöperatie. Daar werd ook Niels Zuurbier benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Hij is daarmee de opvolger van aftredend voorzitter Bas Feijtel, die deze functie vanaf 2015 heeft vervuld.

Zuurbier heeft samen met drie compagnons een vollegrondsgroentebedrijf in Heerhugowaard. Hij is al sinds 2005 bestuurlijk actief bij The Greenery als voorzitter van de commissie Vollegrond. Daarnaast is de Noord-Hollandse groenteteler bij LTO Nederland al jarenlang de voorman van de vollegrondsgroentesector. En in die hoedanigheid is hij lid van de LTO-vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroenten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer