Streep door World Food Experience in Ede na intrekken subsidie

Provincie Gelderland zet een streep door een subsidie van 17 miljoen euro voor de World Food Experience in Ede. Door het besluit lijkt een voortijdig einde van het voedselbelevingspark nabij.

Streep+door+World+Food+Experience+in+Ede+na+intrekken+subsidie
© World Food Center Ede

Provinciale Staten stemden woensdag met een krappe meerderheid (27 om 24) voor het terugtrekken van de eerder toegekende 17 miljoen euro subsidie. De subsidie staat gelijk aan ongeveer de helft van het benodigde geld om het voedselattractiepark te realiseren.

Onder meer coalitiepartijen BBB en VVD behoorden bij de partijen die de subsidie in wilden trekken. CDA, SGP en ChristenUnie wilden dit besluit in ieder geval niet op dit moment nemen, en ook verantwoordelijk gedeputeerde Peter Drenth (CDA) ontraadde de motie.


'Ik ben teleurgesteld dat je na twaalf jaar een motie gebruikt om zo'n stap te zetten', citeert Omroep Gelderland Drenth. 'Een motie is een gevoel van de Staten, maar er moet nog een officieel besluit worden genomen. Ik vind het heel hard voor Ede dat deze methode is gebruikt.' In januari wordt het officiële besluit genomen over het intrekken van de subsidie.

Onder meer gemeente Ede en provincie Gelderland werken al jaren aan het project. Het idee is een park, naast het station in Ede, waar bezoekers alles kunnen leren over de herkomst van voedsel. Het project loopt al jaren vertraging op, doordat de Raad van State eind 2022 oordeelde dat de natuurvergunning niet deugde. Daarop moest er een nieuw ontwerp komen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer