POV maakt bezwaar tegen Vion-uitspraak ACM

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) gaat met het indienen van een zienswijze bezwaar aantekenen tegen de voorlopige uitspraak van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in een zaak tegen slachterij Vion. Volgens de producenten verzuimt ACM te bevestigen dat Vion in strijd handelde met de wet. Dit is nodig voor een schadevergoeding.

POV+maakt+bezwaar+tegen+Vion%2Duitspraak+ACM
© Vion

De POV startte begin dit jaar een zaak bij ACM vanwege oneerlijke handelspraktijken, nadat Vion eenzijdig de contractafspraken met varkenshouders wijzigde. Daarop beloofde Vion beterschap en er volgde, in overleg met ACM, nieuwe wijzigingen in die contractafspraken. Daarmee was de zaak voor ACM afgedaan.

Doordat ACM niet heeft bevestigd dat Vion in strijd handelde met de wet, kunnen varkenshouders niet naar de rechter voor een schadevergoeding. Vion kan nu niet aansprakelijk worden gehouden voor de geleden schade. POV schat die schadevergoeding in tussen de 3.000 en 12.000 euro per bedrijf.


POV-voorzitter Linda Verriet is verbaasd over de voorgenomen uitspraak. 'ACM beschermt met de Wet oneerlijke handelspraktijken in feite de positie van Vion en niet die van de varkenshouders. Dat kan volgens ons niet. ACM zou moeten erkennen dat Vion in strijd handelde met de wet en dat varkenshouders hierdoor schade kunnen hebben opgelopen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer