Dutch Food Week trapt af in Arnhem

Naar schatting ruim 2.000 geïnteresseerde bezoekers en food-professionals waren vrijdag tijdens de markt in het centrum van Arnhem op de been tijdens de opening van de Dutch Food Week 2023. Demissionair minister Adema bracht hier onder meer een bezoek aan de foodtruck van Nederland Vleesland. Ook elders is de start gevierd.

Dutch+Food+Week+trapt+af+in+Arnhem
© dutch food week

Het thema van deze Dutch Food Week is: Weet wat je eet! Doel is om bewustwording te genereren over het voedsel. Nederland Vleesland is leadpartner van dit evenement.

De doelen van Nederland Vleesland en Dutch Food Week sluiten volgens de initiatiefnemers van Nederland Vleesland naadloos op elkaar aan. Beide initiatieven zetten zich in om de Nederlanders bewuster te maken van wat er op hun bord ligt en waar het vandaan komt. Vlees heeft een hoge voedingswaarde en wordt door 94 procent van de Nederlanders gegeten en hoort bij de Dutch Food Week, stellen de mensen achter Nederland Vleesland.


Hamburgers

Op de markt serveerde Nederland Vleesland de marktbezoekers vanuit een bijzondere foodtruck Hollandse hamburgers en carpaccio-wraps. De lekkernijen waren opgebouwd uit meerdere gezonde ingrediënten uit de verschillende ‘Schijf van Vijf’-voedselgroepen.

Bij de foodtruck werden ook gesprekken gevoerd met jong en oud over de rol van vlees in een gezond voedselpatroon. Een bijzonder hoogtepunt tijdens de openingsmarkt was het bezoek van landbouwminister Adema. De minister sprak hier met Marian Lemsom (Koninklijke Nederlandse Slagers), Linda Verriet (varkenshoudersorganisatie POV), Laurens Hoedemaker (vleessectororganisatie COV) en Helma Lodders (Vee & Logistiek Nederland).


Gesprek aangaan

Doel van Dutch Food Week, van 7 tot en met 13 oktober is dat de mensen achter de agrarische sector, zoals boeren, telers, tuinders en organisaties, het gesprek aangaan met geïnteresseerd publiek. Er zijn onder meer kookdemonstraties en proeverijen.

Ook elders werd de week op vrijdag geopend. In Den Bosch was er bijvoorbeeld een bijeenkomst met onder meer de ZLTO in De Uilenburg. Hierbij maakte chefkok Danny Janssen met een spinaziebol een hartige variant op de bossche bol.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer