POV gaat innovatieplatform varkenshouderij opzetten

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) gaat een innovatieplatform varkenshouderij opzetten. Dat maakte POV-voorzitter Linda Verriet donderdagavond bekend tijdens de finale van Het Beste Idee van Varkensland in Dronten. De reden is dat het ontwikkelen van ideeën tot innovaties een continu proces is. De POV wil dat graag stimuleren. 'Innoveren is en blijft nodig op alle belangrijke thema's in de varkenshouderij', stelt Verriet.

POV+gaat+innovatieplatform+varkenshouderij+opzetten
© Koos Groenewold

'Hier vindt nu een jaarlijks innovatiefeestje plaats waar het bruist van de energie en ideeën en is er veel jeugdig elan. Maar er zou eigenlijk een doorlopend event van Het Beste Idee van Varkensland gemaakt moeten worden. Dat zou versnelling in het doorontwikkelen van ideeën die jaarrond ontstaan brengen en praktijkrijp maken', licht de POV-voorzitter toe.

Volgens Verriet was het zoeken naar de rol die de POV kan spelen om centraal jaarrond ideeën op te gaan pakken. Daarom heeft de producentenorganisatie de samenwerking opgezocht met de initiatiefnemers van Het Beste Idee van Varkensland – VKON en de Coöperatie Varkensartsen – en de partners waaronder het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).


Ideeënhitparade

'Om stappen voorwaarts te kunnen maken, gaat het innovatieplatform er komen', zegt de POV-voorzitter. 'Maar dit jaarlijkse event moet ook door blijven gaan. Dus we denken erover om een ideeënhitparade te maken en met een jaarlijkse top 5 die meedingen naar de prestigieuze prijs en eer.'

Het ministerie van LNV en de POV gaan het innovatieplatform varkenshouderij financieren. De producentenorganisatie stelt financiën beschikbaar uit het onderzoeksbudget.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer