Boerenbond: Dien schadeclaim in na kartelvorming Hollandse eierhandel

De Boerenbond voor Vlaanderen en Oost-België roept pluimveehouders op om zich aan te sluiten bij de Nederlandse eierkartelclaim als ze direct of indirect zijn benadeeld door de drie betrokken eierhandelaren.

Boerenbond%3A+Dien+schadeclaim+in+na+kartelvorming+Hollandse+eierhandel
© Pixabay

De kartelvorming begon op 15 april 2015 en eindigde op 1 augustus 2019, zo werd vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Deze afspraken dupeerden niet alleen leveranciers van de kartellisten, maar ook leveranciers aan andere afnemers en leveranciers van tafeleieren in Nederland, Noordwest-Duitsland en België.

De Boerenbond zorgt er nu voor dat ook Vlaamse leghenhouders zich bij de Nederlandse eierkartelclaim kunnen aansluiten. Tijdens een vakgroepavond op woensdag 22 november lichtte Stefan Tuinenga van het Amsterdamse advocatenkantoor Lindenbaum de schadeclaim toe.


De Vlaamse Boerenbond sluit zich aan bij de Nederlandse belangenbehartigers in de procedure via de onafhankelijke Stichting Eierkartelschade. Deze stichting, onder leiding van oud-pluimveehouder Jan Willem Lagerweij, heeft tot doel de schade die de pluimveehouders geleden hebben te verhalen op de kartellisten. Als de kartellisten een redelijke schadevergoeding voorstellen, is een schikking op elk moment mogelijk.


Vlaamse leghennenhouders kunnen zich, net zoals hun Nederlandse collega's, gratis aanmelden voor de claim. Behalve leveranciers van industrie-eieren kunnen ook leghenhouders die hebben geleverd aan andere afnemers zich aanmelden. Ook leveranciers van tafel-eieren kunnen zich aanmelden. Dit omdat ook zij schade kunnen hebben geleden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer