FruitMasters en Veiling Hoogstraten onderzoeken samenwerking

Afzetcoöperatie Koninklijke FruitMasters en de Belgische groente- en fruitveiling Hoogstraten gaan de komende maanden onderzoeken wat de toegevoegde waarde is van meer samenwerking en voor welke vorm dan gekozen kan worden.

FruitMasters+en+Veiling+Hoogstraten+onderzoeken+samenwerking
© FruitMasters

In een persbericht melden de afzetorganisaties dat de raad van commissarissen van FruitMasters en het bestuursorgaan van coöperatie Hoogstraten instemmen met dit traject. De mogelijke samenwerking beoogt een grensoverstijgend bronplatform voor fruit en groenten. Doel is het realiseren van schaalvoordelen voor de aangesloten telers en ketenpartners.

Volgens beide coöperaties beoogt samenwerking een impuls te geven aan de groeiambities en het versterken van de gezamenlijke positie als fruit- en glasgroentespecialist in Europa. Hierbij staat het belang van toekomstbestendig telen en het waarborgen van een goede afzet centraal.

Schaalvergroting zien FruitMasters en Hoogstraten als een kans om een nog sterkere en flexibelere partner te zijn in een snel veranderende markt. Door maximaal in te zetten op ketensamenwerking wordt het mogelijk efficiënter in te spelen op de vraag van de markt en om vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen.


Verregaande ketensynergie

De twee organisaties staan positief tegenover een mogelijke samenwerking met verregaande ketensynergie. Meerwaarde wordt gezien in het beperken van de ketenkosten, versnelde kennisopbouw, innovatie in nieuwe rassen, verdere verduurzaming, digitalisering en het inspelen op veranderende marktomstandigheden.


Samen worden FruitMasters en Hoogstraten een krachtige speler op de Europese markt voor versproducten. De komende maanden worden samenwerkingsvormen en de toegevoegde waarde voor telers en ketenpartners verder onderzocht. De uitkomst hiervan wordt in 2024 verwacht. Bij voldoende raakvlakken wordt de samenwerking en de mogelijke invulling voorgelegd aan de leden van de coöperaties.


Omzetten en aangesloten telers

Coöperatie Hoogstraten is een Belgische afzetorganisatie voor verse groenten en fruit, met een omzet van 370 miljoen euro en ongeveer tweehonderd aangesloten producenten. Aardbeien, tomaten en paprika zijn de belangrijkste producten in de portfolio van de afzetorganisatie.

FruitMasters is de grootste fruitcoöperatie van Nederland. De productie van zo’n vierhonderd fruittelers resulteert in een jaaromzet van bijna 300 miljoen euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer