Belgen mogen keuze voor equivalente maatregel uitstellen

De aanvraag van Belgische landbouwers om gebruik te maken van de equivalente maatregel om wintergraan of wintervlas te zaaien na nitraatgevoelige gewassen is verlengd tot 31 oktober. De reden voor dit uitstel is de gemiddelde late start van het groeiseizoen.

Belgen+mogen+keuze+voor+equivalente+maatregel+uitstellen
© Koos van der Spek

Vanwege de late inzaai- en pootdata zal ook de oogst van met name aardappelen en mais op de bedrijven van Belgische landbouwers later kunnen plaatsvinden. Dat meldt de Belgische nieuwswebsite Vilt.be op basis van informatie van de Vlaamse Landbouwmaatschappij (VLM).

Als equivalente maatregel ten opzichte van de vanggewasverplichting mogen Belgische landbouwers ook wintergranen of wintervlas telen na nitraatgevoelige hoofdteelten. Ondernemers die van deze maatregel gebruik willen maken, kunnen dit nu tot 31 oktober doorgeven aan het Departement Landbouw en Visserij. De wintergewassen moeten uiterlijk op 15 november gezaaid zijn en tevens zijn aangemerkt als hoofdteelt voor 2024.

Vanggewassen na de teelt van nitraatgevoelige gewassen, zoals aardappelen en mais, moeten in België voor 15 oktober ingezaaid zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer