LTO-voorzitter Van der Tak blijft gewoon CDA-lid

LTO-voorzitter Sjaak van der Tak blijft trouw aan het CDA. Dat heeft hij in een korte verklaring laten weten. Deze week wekte de voorman van LTO Nederland de indruk mogelijk over te stappen naar Nieuw Sociaal Contract, de partij van oud-CDA'er Pieter Omtzigt.

LTO%2Dvoorzitter+Van+der+Tak+blijft+gewoon+CDA%2Dlid
© Dirk Hol

Van der Tak sprak maandag in het radioprogramma WNL Haagse Lobby zijn waardering uit voor Omtzigt en wees op de 'familiebanden' tussen het CDA, Omtzigt en BBB dat ook diverse oud-CDA'ers in de gelederen heeft. 'Ik ben voortdurend aan het kijken of er partijen zijn die het verhaal van het CDA in een nieuw jasje durven te steken. Omtzigt doet dat', zei Van der Tak daarover. Ook vertelde hij dat er contact met Omtzigt was geweest.

De uitspraak maakte veel los in CDA-kringen. Van de Tak is sinds 1981 aan het CDA verbonden en was namens die partij onder meer actief als gemeenteraadslid en wethouder in Rotterdam. Ook was hij burgemeester in de gemeente Westland. Met een korte verklaring benadrukt Van der Tak woensdag dat hij na een gesprek met CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal ook na 43 jaar het CDA trouw blijft. 'Die koers van waarden en normen, economie en klimaat past mij.'Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer