Boer in Zuidwolde vecht omrijvergoeding aan bij Raad van State

Een akkerbouwer in het Drentse Zuidwolde vindt een vergoeding voor omrijschade onvoldoende en is hiertegen in beroep gegaan bij de Raad van State.

Boer+in+Zuidwolde+vecht+omrijvergoeding+aan+bij+Raad+van+State
© Huisman Media

De agrarisch ondernemer heeft land liggen aan de overzijde van de provinciale weg N48 Hoogeveen-Ommen, maar kan sinds de herinrichting ervan de oversteekplaats niet meer gebruiken. In het verleden had de akkerbouwer daar wel harde afspraken over gemaakt met de provincie.

Hij moet voortaan omrijden over een viaduct 1,5 kilometer verderop. Dat levert volgens de akkerbouwer jaarlijks tienduizenden euro's omrijschade op. Een eerste aanvraag voor een vergoeding bij het ministerie van Infratructuur en Waterstaat werd afgewezen, omdat de schade onder de norm zou uitkomen van 10 procent inkomensverlies.

Het beroep dat de ondernemer daarop instelde werd door de rechter toegewezen. Het vergoedingsvoorstel dat het ministerie vervolgens deed, was volgens hem te laag. Daarop gingen het bedrijf en het ministerie in beroep bij de Raad van State. Die doet over enkele weken uitspraak.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer