Flevoland onderzoekt omgang landbouw met fietsverkeer

Boeren en tuinders kunnen tot 31 oktober hun reacties of tips delen met provincie Flevoland over hun omgang met fietsverkeer.

Flevoland+onderzoekt+omgang+landbouw+met+fietsverkeer
© Jan Jong

Fietsers en land- en tuinbouwbedrijven delen vaak dezelfde wegen, waardoor groot en zwaar verkeer zich moet verhouden tot kwetsbare verkeersdeelnemers. Provincie Flevoland wil graag weten hoe weggebruikers dit ervaren. Treden vaak risicovolle situaties op, aan wie ligt dat, waar is dat en wat is daar eventueel aan te doen?

Aanleiding voor het onderzoek is een gesprek met LTO Noord, Cumela, Fietsersbond en provincie Flevoland waarin is gesproken over de verkeersveiligheid op de buitenwegen. Afgesproken is om gezamenlijk te onderzoeken of een campagne kan bijdragen aan het wederzijds begrip tussen landbouwverkeer en fietsers. De resultaten van deze enquête worden hiervoor gebruikt.

Het belevingsonderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau KiekendiefPerspectief. Naar verwachting zijn de resultaten van het onderzoek eind december bekend. Meer informatie is te vinden op een speciale website. Hier kan ook de enquête worden ingevuld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer