LTO Noord voorziet problemen bij ontheffing landbouwverkeer in Sneek

LTO Noord vindt de ontheffing die landbouwverkeer krijgt in een proef om gemotoriseerd verkeer te weren uit het centrum van het Friese Sneek onvoldoende. Ze pleit voor slimme camera's die landbouwvoertuigen identificeren.

LTO+Noord+voorziet+problemen+bij+ontheffing+landbouwverkeer+in+Sneek
© Dirk Hol

Dat blijkt uit een zienswijze van de organisatie op het 'Verkeersbesluit proef autoluwe binnenstad Sneek'.

De land- en tuinbouworganisatie ziet diverse praktische problemen bij de ontheffingssystematiek. Volgens LTO Noord moeten eigenaren van landbouwvoertuigen voor elk individueel voertuig een ontheffing aanvragen. 'Dit is om verschillende redenen een lastig uitvoerbare manier van werken. De administratieve last die het opgeven van landbouwvoertuigen geeft, is zowel voor agrarisch ondernemers als de gemeente een verhoging van de werkdruk.'


Verschillende voertuigen

Hier komt volgens LTO Noord bij dat boeren en tuinders over het algemeen verschillende voertuigen bezitten, waardoor het per abuis kan gebeuren dat voor een voertuig geen ontheffing wordt aangevraagd. Verder is er een risico dat agrarisch ondernemers of loonwerkers die incidenteel door Sneek rijden worden bekeurd omdat ze niet op de hoogte zijn van een ontheffing.

LTO Noord denkt dat slimme camera's die landbouwvoertuigen identificeren met een kentekenregistratie een veiliger alternatief is. Dat kan in de ogen van de belangenbehartiger resulteren in een generieke ontheffing voor landbouwvoertuigen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer