Keukenhof start met showbroei van voorjaarsbloeiende bolgewassen

De showbroei van voorjaarsbloeiende bolgewassen krijgt een plek in Keukenhof. Dat maakt de organisatie bekend. Met de introductie van de competitie hoopt Keukenhof te voldoen aan de wens van kwekers, veredelaars en handelsbedrijven. 'Met het einde van de Lentetuin Breezand is immers een goede gelegenheid voor productpresentaties op vaas of pot verloren gegaan', stelt de organisatie.

Keukenhof+start+met+showbroei+van+voorjaarsbloeiende+bolgewassen
© Keukenhof

Tijdens de jubileumeditie, die op donderdag 21 maart 2024 in het Zuid-Hollandse Lisse begint, kunnen bezoekers bij de getoonde tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolgewassen digitaal hun voorkeur aangeven. 'Daarnaast worden alle inzendingen beoordeeld door een vakjury', meldt de organisatie.

Om een gelijk speelveld te creëren, worden kwekers waar mogelijk ondersteund door de organisatie van Keukenhof. Zo wordt onder meer de logistiek van de broeilocatie naar Keukenhof centraal geregeld. 'Ook een samenwerking met een organisatie als Vertify is als showbroeibedrijf mogelijk', schrijft de organisatie van Keukenhof.

Verder worden de bloemen en potten bij Keukenhof gepresenteerd in een geconditioneerde ruimte. 'Daar wordt de temperatuur continu op het gewenste niveau gehouden, zodat de sierwaarde van het product één week lang goed tot haar recht komt.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    50 %
Meer weer