Bijzondere nieuwe rozen fleuren Rozenshow Keukenhof op

De kwekerijen Meijer Roses in het Zuid-Hollandse Pijnacker en Voorn Sprayroses in het Flevolandse Luttelgeest gingen er tijdens de VGB Rozenkeuring op de Keukenhof in het Zuid-Hollandse Lisse met de hoofdprijzen vandoor. Teler Frank Voorn mocht ook de extra prijs, de Keukenhof Award, in ontvangst nemen voor zijn inzending van een nieuw type trosroos, de #Ashtag. 'Het lijkt wel een chrysant', was een veelgehoorde reactie.

Bijzondere+nieuwe+rozen+fleuren+Rozenshow+Keukenhof+op
© Keukenhof

Kwekers en handelaren vonden de inzending 'New Type Spray' ook een opvallende noviteit tussen de ruim driehonderd vazen met rozen in het Oranje Nassau Paviljoen. Zowel de vakjury als de handelsjury schoof deze trosroos naar voren als kandidaat voor de Keukenhof Award. Veredelaar Interplant Roses in het Utrechtse Harmelen heeft vijftien jaar gewerkt aan dit nieuwe type trosroos.

Teler Frank Voorn van Voorn Sprayroses heeft de roos al drie jaar getest en zal rond juni de eerste stelen aanvoeren van vier cultivars. Omdat het een nieuw type bloem is, heeft Interplant Roses er de groepsnaam #Ashtag Flowers aan gekoppeld. 'De eerste bloemen zijn al verhandeld. Vooral vanuit Japan komen enthousiaste reacties', zegt directeur Martijn Ilsink van Interplant Roses.

De winnaars van de Rozenkeuring op de Keukenhof volgens de vakjury en de handelsjury:


Vakjury

Grootbloemige roos: Meijer Roses in Delfgauw met 'Sweet Avalanche+'
Trosroos : Voorn Sprayroses in Luttelgeest met de crème roze 'Sofie'
Importroos: kwekerij Ayana in Kenia met tweekleurige (rood en geel) 'Fairy Queen'


Handelsjury

Grootbloemige roos: Meijer Roses in Delfgauw met de crèmekleurige 'Dorchester'
Trosroos: Voorn Sprayroses in Luttelgeest met de witte 'Bridal Flow'
Importroos: kwekerij Alisha in Kenia met tweekleurige (rood met geel hart) 'Bogart'

De Rozenshow op de Keukenhof gaat altijd vergezeld van de VGB Rozenkeuring. VGB is de brancheorganisatie voor de groothandel in bloemen- en planten. In totaal waren negen telers genomineerd verdeeld over de groepen Roos Nederland, Import en Tros. De winnaar van elke groep wint een award. De Rozenshow op de Keukenhof duurt nog tot en met dinsdag 12 april.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer