Coen van den Bighelaar volgt Eke Folkerts op bij NAJK

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) heeft een nieuwe portefeuillehouder bedrijfsovername. Coen van den Bighelaar is donderdag tijdens de algemene ledenvergadering unaniem verkozen tot nieuwe dagelijks bestuurder van NAJK. Hij volgt Eke Folkerts op die deze rol ruim drie jaar heeft vervuld.

Coen+van+den+Bighelaar+volgt+Eke+Folkerts+op+bij+NAJK
© NAJK

Van den Bighelaar heeft samen met zijn ouders een melkveebedrijf met 120 melkkoeien in het Gelderse Velddriel. Daarnaast werkt hij een aantal uren buiten de deur.

Na zijn studie bedrijfskunde aan de HAS Hogeschool in Den Bosch koos Van den Bighelaar er bewust voor om niet direct in maatschap te treden, maar eerst buiten de deur te gaan werken. Als assistent-accountant en adviseur heeft hij verschillende agrarische bedrijfsovernameprocessen door heel Nederland van dichtbij meegemaakt.


Perspectief voor jonge boer en tuinder

'Mijn praktische ervaringen thuis en de werkzaamheden buiten de deur hebben mij veel inzichten gegeven in bedrijfsovernames en alles wat daaromheen speelt. Dat helpt mij in deze functie bij NAJK. Binnen mijn portefeuille wil ik de start van de jonge ondernemer makkelijker maken en zorgen dat er perspectief blijft voor de jonge boer en tuinder', zegt de nieuwe portefeuillehouder bedrijfsovername.


Met de benoeming van Van den Bighelaar is Folkerts teruggetreden uit het dagelijks bestuur van NAJK. Zij is door BoerBurgerBeweging voorgedragen als kandidaat-gedeputeerde in Friesland.



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer