Wendy Kicken nieuwe portefeuillehouder intensief bij NAJK

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) heeft een nieuwe portefeuillehouder pluimvee-, varkens- en kalverhouderij. De 27-jarige Wendy Kicken is tijdens de algemene ledenvergadering op 30 maart unaniem verkozen tot nieuwe dagelijks bestuurder van NAJK. Ze treedt hiermee in de voetsporen van Tim van der Mark die deze rol ruim vier jaar heeft vervuld.

Wendy+Kicken+nieuwe+portefeuillehouder+intensief+bij+NAJK
© NAJK

Samen met haar ouders werkt Kicken op hun pluimveebedrijf met akkerbouwtak in het Zuid-Limburgse Bocholtz. Tot voor kort hielden ze op De Nieuwe Leenhof nog kalkoenen, maar om de werkzaamheden ook voor de toekomst nog behapbaar te houden, hebben ze in juni 2022 de overstap gemaakt naar vleeskuikens met 1 ster van het Beter Leven-keurmerk.

Kicken houdt zich nu druk bezig met het 1 ster Beter Leven-concept en heeft door de werkzaamheden op de melkveehouderij van haar man ook al de nodige handvatten ontwikkeld binnen de kalverhouderij. Daarnaast wil ze graag iets betekenen voor de sector. Ze begint dan ook vol energie aan haar bestuurlijke taken bij NAJK.


Klaar voor een nieuwe uitdaging

De nieuwe portefeuillehouder rondde in 2016 haar studie technische bedrijfskunde af in Heerlen en heeft daarna zes jaar gewerkt bij een bedrijf waar ze de export van kalvermelkpoeder regelde. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging, vindt ze.

Binnen haar portefeuille vindt Kicken het verdienvermogen van de boer belangrijk. Ook zijn het Landbouwakkoord en het Convenant dierwaardige veehouderij belangrijke thema's. 'Het zal zowel voor varkens, kalveren en pluimvee uitdagend worden, maar ik heb er zin in om ermee aan de slag te gaan en mijn steentje aan de sector bij te dragen', zegt Kicken.


Afscheid Tim van der Mark

Met de benoeming van Kicken is Tim van der Mark teruggetreden uit het dagelijks bestuur van NAJK. De Beemsterlantse varkenshouder nam verschillende bestuurlijke taken voor zijn rekening en vertegenwoordigde de stem van de intensieve sector in Nederland. Vol vertrouwen geeft hij zijn bestuurlijke taken door aan Kicken, die het stokje van hem overneemt. Als afgevaardigde varkenshouderij zal Van der Mark de nieuwe portefeuillehouder pluimvee-, varkens- en kalverhouderij ondersteunen bij haar bestuurlijke taken rondom het thema 'varkens'.



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer