Akkerbouwer Arno Vael (BBB) landbouwgedeputeerde in Zeeland

Akkerbouwer Arno Vael uit het Zeeuws-Vlaamse Zaamslag wordt landbouw- en fruitteeltgedeputeerde namens BoerBurgerBeweging (BBB) in Zeeland. Ook krijgt de pootgoedteler de portefeuilles water, klimaat, grondzaken, bodem en kavelruil en wind. Zijn partijgenoot Wilfried Nielen uit Terneuzen wordt natuurgedeputeerde.

Akkerbouwer+Arno+Vael+%28BBB%29+landbouwgedeputeerde+in+Zeeland
© Provincie Zeeland

Vael volgt CDA'er Jo-Annes de Bat op die in het nieuwe provinciebestuur gedeputeerde wordt voor onder andere economie en energietransitie. VVD'er Dick van der Velde gaat zich bezighouden met onder meer ruimtelijke ordening, toerisme en recreatie. En SGP'er Harry van der Maas krijgt onder andere de portefeuille infrastructuur en mobiliteit, cultureel erfgoed, leefbaarheid en IPO-bestuur.

Zeeland is de tweede provincie waar BBB een landbouwgedeputeerde levert. Woensdag werd bekend dat LTO Noord-bestuurder en paardenhouder Harold Zoet uit Wezep namens de partij landbouwgedeputeerde wordt in Gelderland.



De Zeeuwse fracties BBB, CDA, VVD en SGP bereikten woensdag een coalitieakkoord. Zij presenteren vrijdag hun coalitieakkoord dat onder leiding van formateur Gerard Rabelink tot stand is gekomen.


Coalitieakkoord Zuid-Holland

Ook in Zuid-Holland zijn de formerende partijen eruit. BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA hebben samen 30 van de 55 Statenzetels. Fractievoorzitters Hans Veentjer (BBB), Jeannette Baljeu (VVD), Sinan Özkaya (GroenLinks), Anne Koning (PvdA) en Meindert Stolk (CDA) presenteren maandagmiddag op het provinciehuis in Den Haag hun akkoord 'Krachtig Zuid-Holland'.

Volgens formateur Arie Slob is door de Zuid-Hollandse onderhandelaars hard gewerkt om tot een akkoord te komen. 'Met dit akkoord zetten zij nadrukkelijk het belang van inwoners van Zuid-Holland voorop, door samen te werken en tegenstellingen te overbruggen.'

Het nieuwe college in Zuid-Holland wordt naar verwachting 5 juli geïnstalleerd. Zeeland en Zuid-Holland zijn de vierde en vijfde provincie met een coalitieakkoord. Eerder kwamen fracties in Limburg, Gelderland en Flevoland tot overeenstemming over een nieuw provinciebestuur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer