LTO wil coulance na computerstoringen Gecombineerde opgave

Boerenbelangenorganisatie LTO Nederland pleit voor coulance, nu als gevolg van meerdere computerstoringen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de ecoregeling mogelijk niet klopt. RVO raadt ondernemers aan om de gegevens te controleren.

LTO+wil+coulance+na+computerstoringen+Gecombineerde+opgave
© Pixabay

RVO heeft maandag een e-mail verstuurd naar ondernemers die zich hebben aangemeld voor de ecoregeling. Daarin staat dat de ondernemers door technische problemen misschien een verkeerd gehaalde waarde, brons, zilver of goud, hebben behaald. Als gevolg van de problemen stond bij een perceel mogelijk niet de juiste waarden. Omdat de storingen nu zijn opgelost, raadt RVO aan om de percelen te controleren en de juiste punten en waarden te checken en vervolgens op te slaan.

Mocht het aantal behaalde punten te laag zijn of is de gehaalde waarde lager dan verwacht, dan adviseert RVO om te kijken of alle ecoactiviteiten zijn opgegeven.

Overheidsfalen

LTO stelt dat hiermee een overheidsfalen op het bordje van ondernemers wordt gelegd. Zo voorziet de belangenbehartiger fouten, omdat veel ondernemers de aanvraag niet nog een keer gaan checken, zeker wanneer die door een adviseur is gedaan. Bovendien kan het RVO-systeem de drukte niet aan.

Verder pleit LTO voor coulance. Volgens landbouwminister Piet Adema zou dit een leerjaar zijn. Als door technische storingen straks blijkt dat er iets niet klopt in de Gecombineerde opgave, dan moet coulance gelden en niet direct een boete volgen, stelt LTO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer