Kamervragen CDA en VVD over storingen bij RVO

CDA en VVD vragen bij landbouwminister Piet Adema om opheldering over de storingen die boeren ervaren bij het invullen van de Gecombineerde opgave. De Kamerleden Derk Boswijk (CDA) en Thom van Campen (VVD) willen dat de bewindsman coulance toont en de deadline opschuift.

Kamervragen+CDA+en+VVD+over+storingen+bij+RVO
© Twan Wiermans

RVO stuurde begin deze week een verzoek aan agrariërs de deur uit om hun percelen, aangemeld voor de ecoregelingen, nogmaals te controleren. Door een fout in het systeem kan hun beoordeling onbedoeld lager uitvallen. Die storing is verholpen, maar een nacontrole blijft noodzakelijk.

Boswijk en Van Campen vinden het onterecht dat tienduizenden boeren acht dagen voor de deadline nog eens tijd vrij moeten maken en eventueel een adviseur moeten vinden voor de Gecombineerde opgave.


Beide Kamerleden vragen Adema of er in de avonduren en weekenden extra ondersteuning beschikbaar is vanuit RVO. Daarnaast pleiten zij voor een verlenging van de deadline voor het invullen van de gevraagde data met zes weken. De huidige deadline ligt op 15 juni.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer