Annechien ten Have ontdaan na stalbrand in Beerta

Varkenshouder Annechien ten Have-Mellema uit het Groningse Beerta reageert ontdaan, nadat een brand dinsdag de zeugenstal van haar bedrijf Hamletz trof. Ze is blij voor de hulp van alle kanten.

Annechien+ten+Have+ontdaan+na+stalbrand+in+Beerta
© Huisman Media

Dat schrijft Ten Have op Facebook. Als klein lichtpuntje ziet ze dat de dragende zeugen bijna allemaal zijn gered. Ze werden opgevangen tussen de machines en waren relatief rustig. Bij de brand is een van de schuren volledig afgebrand. Een andere schuur brandde deels af.


Hamletz is een merk varkensvlees van een Nederlands varkensras met een diervriendelijke huisvesting en een energieneutrale bedrijfsvoering. Het vlees heeft een lage CO2-footprint en twee sterren van het Beter Leven-keurmerk. De varkens worden, in plaats van soja, gevoerd met lupine, een in Nederland geteeld veevoer. De zaden van lupine zijn rijk aan eiwitten. Dat heeft een weerslag op de kwaliteit en de structuur van het vlees en dus op de smaak. De varkens hebben in hun stallen veel meer ruimte om te bewegen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer