Grote brand treft varkensbedrijf Hamletz in Beerta

Bij varkensbedrijf Hamletz in het Groningse Beerta is dinsdagmiddag een grote brand uitgebroken. Dat meldt Brandweer Groningen.

Grote+brand+treft+varkensbedrijf+Hamletz+in+Beerta
© Huisman Media

Het gaat om het bedrijf van oud-voorzitter van LTO-vakgroep Varkenshouderij en varkenshouder Annechien ten Have-Mellema. De brand is uitgebroken in het zeugengedeelte van het bedrijf. Op dezelfde locatie staat ook de dartelstal.

De varkens worden naast de stal opgevangen. Een veearts is ter plaatse om de gewonde varkens te behandelen.

Op het gesloten zeugen- en vleesvarkensbedrijf van Ten Have lopen de zeugen in vrijloopkraamhokken. De gespeende biggen hebben extra veel ruimte en de vleesvarkens hebben buitenuitloop. Het is tot nu toe het enige bedrijf in Nederland met twee sterren van het Beter Leven-keurmerk.

De brandweer heeft opgeschakeld naar zeer grote brand, meldt ze op Twitter. Door de brand is het treinverkeer tussen Groningen en het Duitse Leer stilgelegd. De op- en afritten bij de A7 zijn afgesloten vanwege de waterwinning.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer