Freelancefotografen Nieuwe Oogst genomineerd voor fotoprijs

Vier freelancefotografen van Nieuwe Oogst maken kans op de Gouden Greep-fotoprijs voor de beste land- of tuinbouwfoto. Foto's van Ruben Meijerink, Kees Muizelaar, John Peters en Dirk Hol zijn genomineerd voor de prijs die de Nederlandse Vereniging voor Landbouw Journalistiek (NVLJ) dit jaar voor het eerst uitreikt.

Freelancefotografen+Nieuwe+Oogst+genomineerd+voor+fotoprijs
© Dirk Hol

Fotograaf John Peters bracht het gewas lupine in beeld bij de Noord-Brabantse teler en geitenhouder Jos Keijzers in Liessel. Keijzers besloot te experimenteren met het eiwitgewas omdat hij het bouwplan wilde omgooien.

Ruben Meijerink fotografeerde voorzitter André Nijboer van Plaatselijk Belang Elshof in het Overijsselse Wijhe. Op de Elshof zijn diverse (boeren)erven aangepakt om natuur en landschappelijke inpassing te verbeteren.


Roerige tijden

Fotograaf Kees Muizelaar maakte voor het eindejaarskatern Boeren in roerige tijden een foto van biologisch melkveehouder Christian Winden tussen de koeien in zijn stal in het Noord-Brabantse Almkerk. Winden wordt niet vrolijk van de regelgeving, maar maakt zich niet te druk. 'Doe op je bedrijf waar je blij van wordt. Dat geeft niet alleen werkplezier, het bedrijf draait ook beter', zegt hij.

Dirk Hol legde Niels Terlouw in het Zuid-Hollandse Heinenoord vast die gras maaide voor zijn paarden. Regenbuien maakten het lastig om hooi te maken, toch waagde de paardenhouder het erop.

De jury boog zich over 38 foto-inzendingen. Ze keek vooral naar compositie, zeggingskracht, scherpte en lichtuitstraling. De prijsuitreiking vindt donderdagavond plaats op een melkveebedrijf in het Overijsselse Deventer. Eerder al zijn vier journalistieke producties van Nieuwe Oogst genomineerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer