Gemiddelde zaaidatum bieten met 26 april laatste sinds jaren

Cosun Beet Company meldt dat het laatste suikerbietenzaad in de grond zit. De gemiddelde zaaidatum komt uit op 26 april, dat is een maand later dan vorig jaar en de laatste sinds in elk geval twintig jaar.

Gemiddelde+zaaidatum+bieten+met+26+april+laatste+sinds+jaren
© Twan Wiermans

De gemiddelde zaaidatum varieert per provincie. Akkerbouwers in het noordelijk kleigebied waren als eerst klaar met suikerbieten zaaien. Daar noteert de gemiddelde zaaidatum 22 april. Bietentelers in Oost-Brabant waren het langst bezig, de gemiddelde zaaidatum komt in deze regio uit op 1 mei.

Verder meldt Cosun dat de eerste vroeggezaaide percelen het stadium van gewassluiting hebben bereikt. Ondertussen is 430 hectare van de bietenpercelen overgezaaid. Belangrijkste redenen voor overzaai zijn vraatschade (46 procent) en korstvorming (27 procent), laat het bedrijf weten.


In West-Brabant en Noord- en Zuid-Holland is tot dusver met 78 hectare voor beide regio's het meest voor de tweede keer overgezaaid. Ten opzichte van voorgaande jaren is het aandeel overzaai tot nu toe benedengemiddeld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer