Gelderland levert nog geen plannen in voor landelijk gebied

Provincie Gelderland levert voor 1 juli geen Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) in bij het Rijk. Volgens het provinciebestuur ontbreekt er nog 'cruciale' informatie, zoals het Landbouwakkoord, geborgde generieke maatregelen voor stikstofreductie en de uitwerking voor boeren die willen innoveren, extensiveren en verplaatsen.

Gelderland+levert+nog+geen+plannen+in+voor+landelijk+gebied
© Burt Sytsma Photography

Gelderland heeft van alle provincies de grootste opgave en is volgens het provinciebestuur tegelijkertijd 'een groot deel van de oplossing voor Nederland'. Daarom is het 'serieus' nodig om de klimaat-, natuur- en wateropgaven aan te pakken. Dat staat in een brief over het Programma Vitaal Landelijk gebied Gelderland in 2023 aan Provinciale Staten.

Wel geeft de provincie aan kort na 5 juli een tussenstap in te leveren. Hiermee komt ze tegemoet aan het verzoek van minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof om te werken aan een integraal gebiedsprogramma.

Provincies worstelen met het halen van de deadline van 1 juli. Fryslân en Overijssel hebben inmiddels hun concept-PPLG bekendgemaakt. Zij willen dit nog voorleggen aan het nieuwe college van Gedeputeerde Staten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer