Vogelgriep bereikt Brazilië

Bij twee bruine genten en een grote stern in Brazilië is vogelgriep ontdekt. Het is voor het eerst dat de vogelgriep in dit land is vastgesteld.

Vogelgriep+bereikt+Brazili%C3%AB
© Nieuwe Oogst

De uitbraak van vogelgriep is gemeld bij de World Organisation for Animal Health. De twee besmette bruine genten zijn gevonden op het strand van de deelstaat Espirito Santo ten noorden van Rio de Janeiro. De zieke dieren zijn naar een vogelopvangcentrum gebracht. Twee dagen na aankomst vertoonden ze hersenverschijnselen, net als de grote stern die op hetzelfde opvangcentrum aanwezig was. Daarop zijn monsters van de dieren opgestuurd naar het officiële veterinaire laboratorium in Sao Paulo. Die heeft de besmetting met het hoogpathogene H5N1-vogelgriepvirus vastgesteld.

In meerdere Zuid-Amerikaanse landen, Argentinië, Bolivia, Chili, Columbia, Ecuador, Peru, Uruguay en Venezuela, was al vogelgriep gevonden, zowel bij wilde vogels als bij kleine en grote bedrijven. Nu is ook het land met de grootste pluimveestapel van Zuid-Amerika getroffen door het vogelgriepvirus.

Brazilië produceert jaarlijks 14,85 miljoen ton pluimveevlees volgens cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Met een export van 5 miljoen ton is het land de grootste exporteur van pluimveevlees ter wereld. China is de grootste afnemer van Brazilië.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer