Schoonzussen zetten eigen bokkenvlees op de kaart

Met hun 'mekkervlees' zetten Jeanita en Marianne Polinder uit Nunspeet bokkenvlees in de markt van hun eigen melkgeiten. Op deze manier proberen de schoonzussen de bokjes te verwaarden. 'We vinden het namelijk jammer dat onze bokjes maar kort bij ons lopen en al het vlees naar het buitenland gaat', zegt Marianne Polinder. 'Nederlanders eten het over het algemeen niet. We hopen hen aan het geitenvlees te krijgen.'

De bokjes afmesten kost nu geld. De Gelderse geitenhouders pakken het anders aan. 'Normaal gaan de bokjes weg als ze ongeveer 8 kilo zijn. Als wij ze afmesten, houden we ze ongeveer honderd dagen en dan zijn ze 25 kilo. Dan krijgen ze niet alleen melk, maar ook stro en brok', weet Jeanita Polinder.

Ondanks de geitenstop in de provincie kunnen de ondernemers de bokjes langer aanhouden omdat het past binnen hun vergunning. Inmiddels zetten ze het vlees van tientallen bokjes zelf af. Op deze manier willen ze de bokjes rendabel maken. Marianne Polinder: 'Het zet geen zoden aan de dijk, maar we hopen op deze manier wel quitte te spelen, in plaats van geld bij te moeten leggen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer