Slowakije heft importverbod landbouwproducten Oekraïne op

Slowakije heeft een verbod op de import van landbouwproducten uit Oekraïne opgeheven. Het land legde dit verbod in april op om de eigen landbouwsector te beschermen.

Slowakije+heft+importverbod+landbouwproducten+Oekra%C3%AFne+op
© Burt

Het importverbod van bijvoorbeeld graan, groenten, honing en fruit is met onmiddellijke ingang opgeheven door de Slowaakse economieminister Karel Hirman. Het gold sinds 17 april. Overigens was het wel mogelijk om landbouwproducten uit Oekraïne door te voeren via Slowakije naar andere landen.


Vanwege de oorlog kan Oekraïne veel minder graan en andere landbouwproducten uitvoeren via havens aan de Zwarte Zee. Daardoor komt in landen in Centraal-Europa meer over land binnen, met als gevolg dat de prijzen daar onder druk staan. Om eigen boeren te beschermen tegen die prijsdruk, legden Slowakije en andere landen zoals Polen en Hongarije een verbod op de import op.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer