Boeren nog minstens jaar langer in onzekerheid over kazerne Zeewolde

Er wordt dit jaar geen besluit genomen over de mogelijke komst van een militaire kazerne in het buitengebied van het Flevolandse Zeewolde. Dat betekent dat boeren die mogelijk moeten wijken voor de kazerne, nog langer in onzekerheid blijven.

Boeren+nog+minstens+jaar+langer+in+onzekerheid+over+kazerne+Zeewolde
© Johan Wissink

Defensie heeft voor de kazerne vier locaties in gedachten, waarvan drie in Flevoland en één in Gelderland. De voorkeur van het kabinet gaat uit naar de locatie in Zeewolde. Hiervoor zouden acht agrarische bedrijven moeten wijken naast de Nijkerkerbrug in het zuiden van Zeewolde. Het complex moet onderdak bieden aan zo'n zevenduizend militairen met gebouwen en oefenterrein.

Eerder vonden al gesprekken plaats tussen de boeren en staatssecretaris Christophe van der Maat van Defensie. Die schrijft nu in een brief aan de Tweede Kamer: 'Mede op basis van de gesprekken zien we er meerwaarde in om samen met de betrokken partners tot een nadere uitwerking van scenario's te komen. Dat is ook nodig om tot een beter houdbaar besluit te komen.'


'Uitermate vervelend'

Van der Maat stelt het 'uitermate vervelend' te vinden dat de boeren, provincies en gemeenten in onzekerheid blijven. Voor de zomer gaat de staatssecretaris de Tweede Kamer informeren over de voortgang. Een besluit over de locatie wordt pas volgend jaar verwacht.


Commissaris van de Koning in Flevoland Leen Verbeek zegt tegen Omroep Flevoland dat hij zich de frustratie van boeren goed kan voorstellen. Hij sprak met hen. 'Dat vind ik uiterst vervelend. Daar waren we het in dit gesprek over eens. Ik heb hen ook toegezegd dat ik mijn uiterste best ga doen om te zorgen dat er duidelijkheid komt voor de betrokkenen. Welke duidelijkheid dat dan ook is.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer