Delftse start-up Meatable wil kweekvlees in schappen Singapore

De Delftse start-up Meatable heeft in Singapore zijn kweekvlees laten proeven. Deze Aziatische stadstaat is een van de voorlopers bij het toelaten van kweekvlees op de markt. In de Europese Unie zijn producten van kweekvlees nog niet toegestaan.

Delftse+start%2Dup+Meatable+wil+kweekvlees+in+schappen+Singapore
© Meatable

Het proeven gebeurde tijdens een evenement met commerciële partners en vertegenwoordigers van een overheidsorgaan dat de economische ontwikkeling van de Aziatische stadstaat moet bezorgen. Zij konden worstjes proeven van in het lab gekweekt varkensvlees.

Daarbij gaat het om dierlijk vlees dat gemaakt is door enkele dierlijke cellen zich te laten vermenigvuldigen. Op die manier wil Meatable vlees maken op andere wijze dan de nu gangbare veehouderij. Het evenement was volgens Meatable een 'grote stap richting het verkrijgen van een vergunning voor het produceren en verkopen' van zijn kweekvlees.

De eerste producten van Meatable moeten volgend jaar in Singapore in de supermarkt en de horeca te verkrijgen te zijn. In eerste instantie gebeurt dat in de vorm van worstjes en dumplings met vleesvulling.


Vaker proeven

Het Delftse bedrijf zegt de komende maanden meer evenementen te willen organiseren waar mensen kweekvlees kunnen proeven. Dat moet zowel in Singapore als op andere plekken gebeuren. Die proeverijen moeten Meatable ook inzicht geven hoe mensen reageren op kweekvlees en hoe dat het beste in de markt kan worden gezet.

Een andere partij die actief is in de markt voor kweekvlees, Mosa Meat, mikt ook op Singapore. Mosa Meat maakte recent bekend binnenkort in Singapore de eerste hamburgers van kweekvlees te kunnen verkopen. Het bedrijf heeft er een lokale partner met wiens hulp de productiecapaciteit kan worden opgeschaald naar honderdduizenden hamburgers per jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer