Mosa Meat streeft naar honderdduizenden kweekhamburgers per jaar

Het Nederlandse voedseltechnologiebedrijf Mosa Meat heeft in Maastricht een nieuwe productielocatie geopend. Het bedrijf is nu in staat om honderdduizenden hamburgers van kweekvlees per jaar te produceren. Wetgeving staat dat nog in de weg.

Mosa+Meat+streeft+naar+honderdduizenden+kweekhamburgers+per+jaar
© Mosa Meat

De nieuwe productielocatie van 7.340 vierkante meter ligt dicht bij de al langer gebruikte pilotinstallatie in Maastricht. Nadat Mosa Meat het kweekproces daar op proefschaal optimaliseerde, is de onderneming nu klaar voor opschaling. In de nieuwe vestiging zijn industriële productielijnen, zodat de firma grotere hoeveelheden rundvlees kan maken.

Mosa Meat maakt kweekvlees vanuit dierlijke cellen van runderen. De cellen die het bedrijf kweekt, krijgen dezelfde voedingsstoffen toegevoegd als wanneer ze in een dierlijk lichaam zitten. Alleen vitamine B12 voegt Mosa Meat apart toe, omdat dat wordt gemaakt in het maag-darmstelsel van een koe.


Tien jaar geleden al werd de hamburger van kweekvlees gepresenteerd door Mosa Meat-medeoprichter Mark Post. Het bedrijf is sindsdien gegroeid naar meer dan 160 medewerkers, onder wie meer dan tachtig wetenschappers.


Singapore

Het bedrijf hoopt binnenkort in Singapore de eerste hamburgers van kweekvlees te kunnen verkopen. Dat land loopt voor op het gebied van wetgeving voor kweekvlees. Bovendien heeft Mosa Meat er een lokale partner met wiens hulp de productiecapaciteit kan worden opgeschaald naar honderdduizenden hamburgers per jaar.

In de Europese Unie zijn producten van kweekvlees nog niet toegestaan. Onlangs meldde nieuwswebsite Business Insider nog dat toelating nog zeker anderhalf jaar op zich kan laten wachten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer