LTO Noord waarschuwt Drents provinciebestuur voor wensdenken

LTO Noord en het Drents Agrarisch Jongeren Kontakt (DAJK) zijn ongelukkig met de voorbereidingsbijeenkomsten voor het Drents Programma Landelijk Gebied en spreken van een valse start.

LTO+Noord+waarschuwt+Drents+provinciebestuur+voor+wensdenken
© Joost de la Court

Volgens de twee organisaties denkt de provincie bij het invullen van dit programma voor de herinrichting van het Drents landelijk gebied nog te veel in vooraf bepaalde doelstellingen en kaartbeelden. In een brief aan het provinciebestuur waarschuwen zij voor wensdenken.

'De provincie wil samen met de waterschappen werken met opgelegde kaartjes en afgebakende gebieden waar agrarische grond moet wijken voor ander grondgebruik. En ze willen maatregelen opstellen zonder de vraag te stellen of de maatregel het doel wel kan dienen', stelt regiobestuurder Arend Steenbergen van LTO Noord vast.

Ook wordt volgens Steenbergen nauwelijks gekeken naar de sociaal-economische gevolgen van deze maatregelen en dreigt zo de toekomst van veel Drentse agrariërs in gevaar te komen. 'Het moet niet van boven worden opgelegd maar van onderaf komen, met regie en eigenaarschap in de gebieden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer